Afvallen op Maat

Afvallen onder professionele begeleiding van fysiotherapeut en diëtist

Onderzoek wijst uit dat wanneer u wilt afvallen de beste resultaten voor de lange termijn worden behaald door de combinatie van een veranderd eetpatroon én meer beweging. Fysiotherapie Oranjestaete heeft hiervoor de speciale cursus ‘Afvallen op Maat’ ontwikkeld. De training zorgt, naast de verbranding van calorieën, voor opbouw van spieren. Dit is een belangrijk effect want spieren verbranden calorieën, zelfs in rusttoestand. Daarnaast is de training bij uitstek het middel om uw figuur te verbeteren. Zo kan aan probleemzones specifieke aandacht worden besteed. De diëtist informeert u over de energiebalans, analyseert uw eetgewoonten en adviseert u over aanpassing ervan. Samen worden reële, persoonlijke doelstellingen geformuleerd met het bijbehorend tijdspad. U bepaalt samen met de fysiotherapeut en de diëtist hoe uw cursus ‘Afvallen op Maat’ eruit ziet. Deze unieke bundeling van kennis biedt u de optimale kans van slagen.

Intake en instructie

De cursus bestaat uit 12 trainingssessies bij de fysiotherapeut van elk een uur en een kwartier en enkele sessies bij de diëtist. ‘Afvallen op Maat’ wordt altijd vooraf gegaan door een individuele intake en een instructiesessie. Bij de intake bepaalt u samen met de fysiotherapeut uw doelstellingen. Ook worden eventuele beperkingen voor het bewegen in kaart gebracht, zoals knie-, rug- of hartklachten of medicijngebruik. Daarnaast wordt er een nulmeting gedaan om de uitgangssituatie vast te leggen en de voortgang te kunnen meten. Daarna volgt de instructie in de trainingsruimte. Het doel hiervan is een goede techniek aanleren bij de verschillende oefeningen. Indien nodig is er overleg tussen de fysiotherapeut en de diëtist.

Sessies bij de diëtist

De diëtist brengt uitvoerig uw persoonlijke situatie in kaart. Samen met u maakt ze een persoonlijk dieetadvies. Dat kunnen tips zijn, maar ook een heel nauwkeurig dieet. Bij de diëtist wordt u als u wil ook gewogen om de voortgang in de gaten te houden en de cursus eventueel bij te stellen.

De training

De trainingen worden altijd begeleid door een fysiotherapeut. Als specialist in bewegen is de fysiotherapeut de aangewezen persoon om op verantwoorde wijze bewegingsprogramma’s te begeleiden. Er wordt getraind in kleine groepen van maximaal 9 personen. Iedere cursist heeft een eigen trainingsschema en persoonlijk trainingsdoel. Elke sessie duurt 75 minuten. Dit is inclusief warming-up en cooling-down. Voor de beoogde verbranding van calorieën wordt gebruik gemaakt van cardioapparatuur met hartslagmeter. Het centrum beschikt hiervoor over een loopband, hometrainers, roeimachines en een crosswalker. De spieren worden onder andere getraind met gebruikmaking van het pulley-trainingsconcept. Met dit systeem kan elke spiergroep in het lichaam getraind worden, waarbij de gewrichten beschermd blijven. Hierdoor wordt de gewrichtsbelasting tot een minimum beperkt. Zowel het type oefening als de intensiteit ervan is voor iedereen verschillend. Dat maakt deze cursus zo bijzonder: hij wordt geheel op maat gemaakt. Er kan zowel overdag als in de avond getraind worden.

Thuisprogramma

U krijgt naast het programma in het trainingscentrum ook een oefenschema mee voor thuis, zodat u tijdens de cursus maar ook daarna zelf verantwoord door kunt gaan met bewegen.

Kosten en aanmelding

U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij Oranjestaete of bij de diëtist. Voor informatie over de kosten of aanmelding kunt u contact met ons opnemen.