Lage rug

Bewegen voor een fitte rug

Ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking krijgt op een bepaald moment in het leven last van zijn of haar rug. Ongeveer 10% van alle Nederlanders heeft zelfs op dit moment lage rugklachten. Lage rugklachten zijn dan ook vaak de oorzaak van (tijdelijk) arbeidsverzuim en arbeidsongeschiktheid. Lage rugklachten kunnen op zeer verschillende manieren ontstaan. De meeste ervan herstellen spontaan en zijn éénmalig. Echter bij sommigen wordt het een steeds vaker terugkerend probleem, zogenaamde `recidiverende rugklachten`.

We kunnen specifieke en a-specifieke rugklachten onderscheiden. In slechts 10% van de gevallen kan een eenduidige oorzaak van de rugklachten worden achterhaald, bijvoorbeeld in de vorm van een hernia, een fractuur, etc. Dit zijn specifieke lage rugklachten. In alle andere gevallen, waarbij er geen duidelijke oorzaak achterhaald kan worden, spreken we van a-specifieke lage rugklachten. 

In deze training start u een beweegprogramma dat volledig is afgestemd op lage rugklachten. U zult zien en ervaren dat rugklachten geen belemmering hoeven te vormen om in beweging te komen. Wanneer u veilig en verantwoord bewegen integreert in uw dagelijks leven, zal de levenskwaliteit er al snel, sterk op vooruit gaan. Als specialist in beweging begeleiden wij u graag op weg naar een actiever leven in beweging!