Training op Maat

Training op Maat is bedoeld voor wanneer u:

•             verantwoord en professioneel begeleid wil sporten;
•             wil bewegen om fit te worden of blijven;
•             terugkerende klachten heeft zoals nek- en rugklachten;
•             chronische klachten of aandoeningen heeft;
•             revalideert na een operatie;
•             begeleid wil worden bij het herstellen van een blessure;
•             al jaren niet meer heeft gesport en nu weer iets aan uw conditie wil doen.

Kortom, bij Oranjestaete wordt iedereen, jong en oud, getraind en ongetraind, mét of zónder medische beperkingen met de juiste kennis begeleid. U krijgt een verantwoorde training op maat.

Waarom trainen bij Oranjestaete?

Natuurlijk om u fitter te gaan voelen. Daarnaast verlaagt bewegen het risico op gezondheidsproblemen. De kans op aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten is kleiner. Toch beweegt 2/3 van de Nederlandse bevolking te weinig (Ned. Norm Gezond Bewegen). Velen hebben al lang niet meer gesport en durven niet te beginnen uit angst voor blessures. Anderen voelen zich op een sportschool niet thuis, of vinden daar onvoldoende begeleiding. Oranjestaete biedt training aan die voor iedereen op maat gemaakt wordt, begeleid door een van onze fysiotherapeuten.

Training op Maat

De cursus bestaat uit 15 trainingssessies  van elk 1 uur en een kwartier. De trainingen worden altijd door een fysiotherapeut begeleid. Er wordt getraind in kleine groepen van maximaal 9 personen. Iedere deelnemer heeft een individueel trainingsprogramma.

Intake en Instructie

Training op Maat wordt altijd vooraf gegaan door een intake en een instructiesessie. Bij de intake bepaalt u samen met de fysiotherapeut uw persoonlijke doelstellingen. Indien aanwezig worden ook beperkingen voor het bewegen in kaart gebracht, zoals knie-, rug- of hartklachten of medicijngebruik. Na de intake wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld. Daarna volgt de individuele instructie in de trainingsruimte. Het doel hiervan is u direct een goede techniek aan te leren bij de verschillende oefeningen.

De training

Iedere deelnemer heeft een persoonlijk trainingsschema. Voorafgaand aan elke training wordt een warming-up gedaan en na afloop een cooling-down. De spierkracht wordt onder andere getraind met gebruikmaking van het pulley-trainingsconcept. Met dit systeem kan elke spiergroep in het lichaam getraind worden, waarbij de gewrichten beschermd blijven. Hierdoor kunnen ook deelnemers met gewrichtsklachten trainen. Uithoudingsvermogen wordt getraind met behulp van cardioapparatuur en hartslagmeter. Wij beschikken over een loopband, hometrainers, roeimachines en een crosswalker. Er kan zowel overdag als in de avond getraind worden. Bel voor de actuele tijden met Oranjestaete 0182 – 75 18 11.