Hans de Jong

Fysiotherapeut

BIG-nummer: 99034036804 | Aanwezig: Maandag t/m donderdag

In 1981 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Mijn fascinatie met hoe mensen bewegen thuis, op het werk of in de sport in relatie met gezondheid was een drijfveer om fysiotherapie te gaan studeren. De eerste 1,5 jaar na mijn opleiding heb ik als fysiotherapeut gewerkt in het militair hospitaal in Utrecht. Hierna kon ik aan de slag bij de praktijk waar ik nu nog steeds met heel veel plezier werk. 

Preventie en voorkomen van klachten spelen een belangrijke rol in mijn handelen als fysiotherapeut. De ouder wordende mens is daarbij één van mijn aandachtsgebieden. Ik ben aangesloten bij de keten Valpreventie Korte Akkeren. Met veel plezier geef ik de valpreventiecursus “Vallen verleden tijd” aan de vaak enthousiaste deelnemers. Verder heb ik mij gespecialiseerd in de problemen en beperkingen bij mensen met COPD.  Ik ben dan ook lid van het COPD-netwerk Midden Holland. Tenslotte ben ik vanaf de oprichting aangesloten bij het Schoudernetwerk Groene Hart. 

Sporten is naast reizen één van mijn grootste hobby’s. Vroeger heb ik veel gevoetbald en tegenwoordig doe ik in mijn vrije tijd regelmatig aan hardlopen, wielrennen en fitnessen.